PROMOTII NON-STOP
You Are Here: Home » cumparaturi online » Cum alegem cadoul perfect?

Cum alegem cadoul perfect?

0

Cum alegem cadoul perfect?

fashion3

Brand:

Pret:

Vezi detalii si pret

Cum alegem cadoul perfect?

Motivaţia care stă în spatele oferirii unui cadou este cea care dă gestului valoare sau dimpotrivă. De ce oferim cadouri? Ca să intrăm în graţiile cuiva? Ca să atragem atenţia? Ca să avem parte de tratament privilegiat ? Ca să obţinem, în felul acesta, beneficii personale ? Aceste motivaţii sunt meschine si denaturează valoarea gestului de a oferi.Dacă însă oferim daruri din inimă, din plăcerea de a oferi, de a aduce un zâmbet pe faţa celorlalţi, o clipa de bucurie în viaţa lor, dacă oferim ca semn de preţuire, de apreciere, de recunostinţă, de prietenie, de dragoste, toate aceste motivaţii dau nobleţe gestului si îi afirmă justa valoare.

Nu sunt puţini cei care oferă cadouri ca să se asigure pe ei inşişi că vor fi permanent apreciaţi de ceilalţi sau ca să linguşească pe cei pe care îi văd mai presus decât ei. Când procedăm în felul acesta ne inşelăm singuri pentru că, nu ştiu cum, dar cel care primeşte un cadou întotdeauna simte motivaţia care stă în spatele gestului. Bine spunea cineva că nu datorăm nimic celui care, sub acoperirea gestului făcut pentru noi, de fapt, tot ce face face doar pentru sine ! Aşadar, când oferim un cadou gestul trebuie să fie necondiţionat, să nu implice nicio obligaţie din partea celui căruia îi este oferit. Cadourile aduc bucurie şi întreţin relaţiile interumane cu condiţia ca gestul să fie făcut din toata inima şi dezinteresat.

Vezi idei de cadouri

Poate că unora li se pare un non-sens discuţia asupra modului în care primeşti un cadou. Dimpotrivă, discuţia se impune pentru că modul în care primeşti un cadou poate să fie politicos sau nepoliticos, poate să onoreze pe cel care ţi-l oferă sau să-l jignească, să-l facă să se simtă inconfortabil, să-i rănească sentimentele.

Cel care primeşte un dar trebuie să aibă pe buze zâmbetul care exprimă bucuria. De asemenea, va deschide cadoul in faţa celui care i l-a oferit.Acesta este un gest de politeţe. Nu va spune că este prea scump cadoul, că nu trebuia, nu va arăta in niciun fel că nu îi place. Din respect pentru celălalt se va strădui să salveze aparenţele.Şi asta nu-i nimic greşit atunci când o faci de dragul celuilalt, ca să nu-l răneşti.Dacă un cadou nu ne place nu vom arăta in niciun fel lucrul acesta.Vom mulţumi, ne vom bucura, vom rosti cuvinte de apreciere pentru că gestul este cel care contează, gestul spune cel mai mult. Nici cel care a făcut un cadou nu trebuie să insiste să afle dacă place sau nu. Delicateţea, eleganţa presupun şi să anticipezi situaţiile neplăcute şi să le eviţi.

A face cadouri nu este obligatoriu, a primi cadouri nu este obligatoriu.Cadoul nu poate fi nici cerut, nici comandat, nici sugerat.Este dezgustător când unii pretind cadouri considerând că li se cuvin. Poate că nu işi dau seama cât de mult îi discreditează această pretenţie. Îmi amintesc faptul că am fost profund dezgustată când invăţătoarea unuia dintre copiii mei a pretins să i se cumpere un set de oale de inox, apoi o rochie de nu ştiu care s.a.m.d. pentru ca, mai apoi să ne sugereze, nouă părinţilor, că ar dori banii in plic !

Oferirea unui cadou trebuie bine gândită.Nu cumpărăm pentru alţii ceea ce ne-ar plăcea nouă. Un cadou făcut din inimă are tocmai scopul de a face plăcere celuilalt. Cadoul trebuie să se încadreze in preferinţele persoanei căreia îi este oferit, tocmai pentru a transmite mesajul clar că a fost cumpărat in mod special pentru ea. Dacă nu este o persoană apropiată, căreia nu îi cunoaştem preferinţele este bine să ne sfătuim cu cineva apropiat ei ca să aflăm ce ar fi incântată să primească.

După ce ne facem o idee asupra cadoului care ar fi cel mai potrivit, trebuie să stabilim suma pe care suntem dispuşi să o cheltuim. In cazul cadourilor, extravaganţa reprezintă o proastă strategie şi este o dovadă a lipsei de maniere ! Moderaţia şi calitatea sunt cheia succesului şi în cazul oferirii cadourilor.

Vezi idei de cadouri

Oferirea de cadouri cadrelor didactice : un subiect care a devenit spinos tocmai datorită pretenţiilor, darurilor extravagante, competiţiei dintre părinţi, motivaţiilor ades greşite care stau în spatele gestului ca atare.Când vine vorba despre cadrele didactice nu este recomandat ca darul să vină din partea unui singur elev pentru că, evident, gestului i se poate atribui o altă conotaţie.Darul ar trebui să vină din partea clasei şi să fie o mică atenţie care să simbolizeze respectul şi preţuirea.

Doar la zile festive, aniversări, alte ocazii speciale facem daruri celor care nu ne sunt apropiaţi dar, între prieteni şi în familie se pot face cadouri oricând.

Nu vom face cadou obiecte pe care la avem in casă şi nu ne plac.

Persoanelor cu care nu suntem in relaţii apropiate nu le vom dărui obiecte de toaletă sau îmbrăcăminte.Pentru acestea fiecare are preferinţe strict personale pe care dacă nu le cunoaştem mai bine ne abţinem de la a dărui aşa ceva.

Ambalajul este foarte important în cazul unui cadou pentru că grija cu care este ambalat şi aspectul rezultat transmit preţuire şi adaugă un plus de valoare gestului.

Nu putem să vorbim despre daruri fără să facem referire la flori.Florile sunt acelea care vorbesc atunci când cuvintele nu pot fi rostite, florile vorbesc dincolo de cuvinte.Cu o femeie care primeşte flori se întâmplă ceva :brusc începe să strălucească de bucurie, de fericire, de mulţumire. Florile au o semnificaţie specială pentru femei !

Cine şi cui oferă flori ? Un copil oferă tuturor femeilor din familie. O femeie oferă flori unei femei. Niciodată unui bărbat. Un bărbat oferă flori unei femei. Niciodată unui alt bărbat.

Când oferim flori ? În diferite ocazii, mai ales cele festive : naştere, botez, logodnă, căsătorie. Oferim flori pentru a mulţumi pentru o invitaţie, ca mulţumire pentru un serviciu făcut, ca scuză pentru un gest stângaci sau un cuvânt nepotrivit, un tânăr oferă flori tinerei căreia îi face curte, un soţ soţiei sale.

Gestul de a oferi flori nu are egal !

Vezi idei de cadouri

A şti să oferi şi să primeşti daruri este o artă ! A şti să oferi daruri din inimă şi într-un mod discret este un semn de nobleţe sufletească !

Pentru a ne asigura ca alegem cadoul perfect in orice ocazie, putem tine cont de aceste criterii esentiale:

– Cadoul trebuie sa fie diferit de ce exista deja pe piata, sa fie inedit, unic, similar cu sentimentele noastre fata de sarbatorit(a). 

– Este necesar sa luam in calcul si functionalitatea atunci cand alegem un cadou. Intre latura artistica si cea practica, in lumea cadourilor castiga adeseori aceasta din urma; obiectul functional dainuie si nu ajunge abandonat intr-un con de umbra.

 

MAGAZINE DE CADOURI:

PENTRU EA   –    LINK 1       LINK 2       LINK 3

PENTRU EL      –      LINK 1        LINK 2        LINK 3

PENTRU COPII     –      LINK 1      LINK 2

PENTRU CASA    –    LINK 1

 

SHOP BY BRAND

FunGift.ro

FashionUp.ro

Cadouri USB - USBmania

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial

Vola.ro

Fashion Days

RCA-Ieftin

WatchShop

Silver Shop

Military Shop - Campanie 10%

Bebebliss.ro

Miniprix.ro

3 Suisses - VIP

Dasha

101jucarii

PerfectDiva

ZorileStore

Toyz.ro

CafeForm Plus

Quick24

Alcachofa-Forte.ro

Bio-Cosmetics.ro

BioElemente.ro

Bijuterii-Inox.ro

GiftMarket.ro

Dmail.ro

SanatateNaturala.ro

ReadyToWear.ro

About The Author

Number of Entries : 95
Scroll to top